/Isu Lee Jong Suk di Jakarta, ini kenyataan balas dari agensi pengurusan acara

Isu Lee Jong Suk di Jakarta, ini kenyataan balas dari agensi pengurusan acara

Agensi pengurusan acara ‘Lee Jong Suk Crank Up Fan Meeting in Jakarta’,Yumetomo telah memberikan kenyataan rasmi berhubung perkara itu.

Pada 6 November, Yumetomo, syarikat yang menguruskan perjumpaan peminat Lee Jong Suk di Jakarta, telah memuat naik kenyataan rasmi menerusi Instagram mereka. Agensi terbabit mengesahkan bahawa Lee Jong Suk dan kakitangannya  telah ditahan di lapangan terbang Jakarta. Mereka menuntut penjelasan daripada promoter tempatan, dan turut menambah bahawa mereka akan bertanggungjawab sepenuhnya  terhadap kejadian itu. Mereka juga memohon maaf kepada Lee Jong Suk, agensinya; A-Man Project dan para peminatnya.

Lee Jong Suk sebelum ini berkongsi dengan para peminatnya bahawa beliau dan kakitangannya telah ditahan di Jakarta  serta pasport mereka telah dirampas selepas majlis pertemuan dengan peminat. Agensi pelakon terbabit; A-Man telah mengeluarkan kenyataan bahawa penahanan mereka adalah disebabkan oleh seorang promoter tempatan telah gagal melaporkan keuntungan sebenar (majlis pertemuan peminat) kepada pihak berkuasa cukai tempatan. Agensinya kemudian membuat kenyataan rasmi bahawa mereka akan mengambil tindakan undang-undang terhadap promoter serta agensi pengurusan acara.

Baca kenyataan penuh di bawah:

“Hello, ini Yumetomo. Kami terlebih dahulu ingin memohon maaf kerana telah membuat mencetuskan kebimbangan semua pihak mengenai situasi di mana Lee Jong Suk dan kakitangannya ditahan di Jakarta.

“Oleh kerana pengendalian perniagaan yang tidak berpengalaman di cawangan YES24 Indonesia, pasport Lee Jong Suk dan kakitangannya telah dirampas. Oleh sebab itu, mereka tidak dapat menaiki pesawat pada waktu yang ditetapkan, dan kembali ke Korea sehari lewat daripada yang dirancang.

“Sebagai agensi (yang menguruskan majlis pertemuan peminat), kami akan bertanggungjawab sepenuhnya terhadap perkara ini yang menimpa artis dan kakitangannya yang telah memberikan keperjacayaan untuk bekerjasama dengan kami. Disebabkan oleh kejadian yang tidak terjangka ini, kami Yumetomo dan Cre8tive Lab menuntut penjelasan segera dari YES24 mengenai insiden ini. Kami juga akan mengambil tindakan susulan berkaitan perkara ini.

“Kepada Lee Jong Suk dan A-Man, Project yang mungkin melalui detik cemas untuk masa yang lama dalam keadaan di mana mereka tidak tahu apa yang akan berlaku, kami sekali lagi ingin memohon maaf. Kami juga ingin memohon maaf kepada peminat Lee Jong Suk yang amat bimbang akan keadaan beliau. “

View this post on Instagram

안녕하세요 유메토모입니다. 먼저 배우 이종석씨를 포함한 모든 스텝들이 인도네시아 자카르타에 억류되는 상황이 발생함으로 인해 여러분의 심려를 끼쳐드려 죄송합니다. YES24 인도네시아 법인 측의 미숙한 업무 처리로 인해 이종석씨를 포함한 소속사 및 관련 스텝의 여권이 압류되는 상황이 발생했습니다. 이로인해 이종석씨와 소속사와 에이전시의 스텝들 모두 지정된 시간에 비행기에 탑승하지못했고, 귀국이 예정보다 1일 늦어지게 되었습니다. 에이전시로서 저희를 믿고 함께해주신 아티스트와 스텝들에게 피해를 끼치게 된 점에 있어 책임을 통감하고 있습니다. 이런 상상조차 못했던 일이 발생함에 저희 유메토모와 더크리에이티브랩은 YES24측에 이번 사건에 대한 조속한 해명을 요구하는 바이며, 이번 일과 관련한 후속 절차에 성실히 임할 예정입니다. 앞을 알 수 없는 상황에서 긴 시간 동안 불안하셨을 이종석씨와 에이맨프로젝트 관계자분들께 다시 한 번 고개 숙여 사과드립니다. 또한 걱정 많으셨을 이종석씨의 팬분들께도 사과의 말씀드립니다.

A post shared by 夢友(yumetomo), 유메토모 (@yumetomo2014) on

Sumber :  Naver| TVReport

Komentar

comments