Ju Ji Hoon menjadi polis berkuasa psikik di dalam MBC Item ?

Tahun 2018 merupakan tahun paling sibuk buat pelakon yang terkenal dengan drama MBC Princess Hours (Goong) ini apabila beberapa kali ditawarkan berbagai projek termasuklah akan membintangi drama Netflix Kingdom yang akan ditayangkan tak lama lagi selepas menolak untuk membintangi drama Prometheus pada awal bulan 1 lepas. Nama beliau mula melonjak setelah filem Along with The Gods berjaya meraih kutipan box office tertinggi tahun 2017. Malah,  sekuelnya yang dijangka memasuki pawagam Malaysia pada 30 Ogos ini amat dinanti-nantikan.

Ju Ji Hoon sedang meneliti tawaran drama dengan berhati-hati, dan kali ini namanya pula disenarai pendek untuk drama MBC ‘Item’ hasil nukilan penulis skrip OCN Save Me, Jung Yi Do berdasarkan novel web yang menggunakan judul sama.  Jika Ju Ji Hoon menerimanya, beliau akan memegang watak polis bernama Kang Gang yang akan menyelesaikan pelbagai kes misteri dan fantasi. Kang Gang mempunyai kelebihan berkuasa psikik seperti diceritakan di dalam novel tersebut, yang digunakan untuk melindungi mangsa teraniaya selain memiliki sifat yang dingin dalam membuat keputusan. Ju Ji Hoon pernah melakonkan drama sebegini lebih sepuluh tahun yang lalu menerusi KBS Yawang (The Lucifer) di mana heroinnya lakonan Shin Min Ah memiliki  kuasa berkenaan.

Penulis skrip ini berupaya menjadikan drama OCN Save Me sesuatu naskah yang penuh dengan unsur-unsur psikologi dan kemisterian. Jadi ianya tak mustahil jika MBC Item juga turut dalam keadaan kelam dan suram bagi menggambarkan suasana misteri tersebut.

Sumber: xsportnews

Komentar

comments

You may also like...